Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за скоростите.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за скоростите.

Здравейте,
    имам проблем със превключването на скоростите. Не винаги се получава, но някой път влизат доста трудно, а задната даже престъргва. Също така при висока скорост предавките пак влизат не както трябва (престъргват). Та въпросът ми е дали може да се натегне съединителя за да влизат по плавно предавките или трябва да се направи нещо друго? Става въпрос за Алфа 147 1.6TS 2001г. Благодаря предварително!

съединителя ти не е със жило, а е хидравличен. първо си смени маслото в скоростите, ако питаш мен.
    точка

Comment

А мен ако питаш си провери помпите на съединителя и самия съединител. От колко време и километри не е сменян?
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Не знам скоро я пазарих и нямам представа дали е сменян. На 94000 км е.
        Какво да им проверявам на помпите? В смисъл за какви нередности да гледам?

Comment

Освен за течове, няма какво друго да провериш в домашни условия.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Къде отделя съединителя ?
            Ако не е ниско долу, ще трябва да свалиш кутията и да почистиш шлица на опашката .
            ПП: Погледни да не се е подбил шлица в главинката на феродовият диск.

Comment

Проблемът е решен след смяна на маслото на скоростната кутия. Оказа се доста тъмно и имаше някакви стружки. Сега е ОК, благодаря на всички за помощта.

Comment

честито. ако са ти сложили хубаво масло, назима няма да се чувстваш като шофьор на зил
                точка

Comment

Здравеите колеги..! Имам един можеби малко сложен Въпрос и мн.. ще се радвам ако някои ми помогне... Имам омасляване под съединителя. Зад турбината м/у скоростите и съединителя.. Маслото в двигателя е наред.. на Пръчката на маслото в скоростите също, Спирачната течност и тя.. Откъде ли е ? точно там има и някакъв странен болт и ламаринка (предпазна някаква сигурно) ако някои е разбрал езика на които говоря и е наясно нека каже.. Ще съм много благодарен. Ако ли не Мога да го снимам и да пратя снимка.. Колата е 147 1.9jtd 16v
                  Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

Какво значи "под съединителя"..? Да не би да е от семеринг на коляновия вал откъм скоростната кутия (един от най-"приятните" ремонти)..?

Comment

еми Незнам колега може и това да е.. Еми точно посредата межу 2-те гуми зад турбината.. Към Съединителя.. Шибан ремонт ли е тоя.. ? Маи наи добре да кача снимка а ?

Comment

Щракни някоя снимка,но най-вероятно е от турбината.След определено време всички започват да омасляват и върдуха го завихря върху кожуха на съединителя.Трябва да се почистят маркучите, дренажа на маслото към картера и отдушника и като стегнеш хубаво скобите,известно време ще е чисто.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                          Щракни някоя снимка,но най-вероятно е от турбината.След определено време всички започват да омасляват и върдуха го завихря върху кожуха на съединителя.Трябва да се почистят маркучите, дренажа на маслото към картера и отдушника и като стегнеш хубаво скобите,известно време ще е чисто.
                          Омасляването на маркуча от турбината към кулера си го имам отдавна.. Свалях го забърсах го от вътре до и самите траби мушках праста но ми се струва че самия кулер е за почистване че маи има малко масълце вътре.. А Отностно омасляването на с-ля. е от няколко дни.. Ще я снимам и ще кача снимка.. Иначе си варви Перфекто.. Нито пуши нито нищо.. Самолет.. на 400 метра БМВ 320Д 2003 150кс.. го късам с 2/3 метра и по равно и по на нагорно Ще кача снимка....

Comment

Working...
                          X